Ecranele TV deteriorate – Sa le reparam sau sa le inlocuim?

Ecranele deteriorate ale televizoarelor nu pot fi reparate, ci in cel mai bun caz inlocuite. Cu toate acestea, operatiunea se poate dovedi a fi foarte scumpa. Daca ecranul televizorului dumneavoastra a dezvoltat o problema hardware, acesta trebuie inlocuit. Dar inlocuirea ecranului televizorului este o lucrare de reparatie majora.

Multiplele straturi de sticla care constituie un ecran de televizor sunt formate din straturi subtiri de conductor, care transmit un semnal catre pixelii reali de la placa de control. Atunci cand un strat de sticla se rupe, de obicei cel frontal, semnalul nu se poate deplasa catre unii dintre pixeli.

Ca urmare, deteriorarea poate fi doar o portiune a ecranului, o singura linie sau mai multe linii, sau intregul ecran. Indiferent de tipul de deteriorare, urmele conductoare nu pot fi refacute chiar daca sticla este reparata complet.

De asemenea, pentru a schimba ecranul sau pentru a lasa sa intre noul ecran, trebuie indepartate toate componentele televizorului, conform acestor informatii. Odata ce noul panou de afisare este instalat, restul elementelor, cum ar fi placile, senzorii, difuzoarele, panoul din spate, etc. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca inlocuirea display-ului televizorului necesita mult timp si un tehnician TV calificat.

Deoarece schimbarea display-ului televizorului este costisitoare – uneori mai mult decat pretul real al televizorului – nu merita sa il inlocuiti decat sa cumparati o unitate noua cu totul. Un ecran deteriorat reprezinta o problema chiar daca unitatea dvs. este in garantie. In general, un ecran deteriorat sau orice deteriorare fizica nu este acoperita de garantie. Nici macar garantia extinsa pe care ati achizitionat-o nu va va veni in ajutor.

Totusi, daca ati cumparat o asigurare impotriva accidentelor, s-ar putea sa aveti o speranta. De exemplu, Samsung Premium Care este un plan de service care acopera daunele externe neasteptate, neintentionate si/sau bruste ale televizoarelor sale, care include daunele cauzate de apa.

De ce este atat de scumpa inlocuirea ecranului televizorului?

De ce este schimbarea unui display mai scumpa decat un televizor nou, va puteti intreba. Asta pentru ca repunerea unui afisaj nou-nout intr-un televizor deja folosit nu este acelasi lucru sau proces ca si montarea acestuia in fabrica sau in momentul fabricarii.

De asemenea, nu toti tehnicienii au abilitatile necesare pentru a instala un ecran nou intr-un televizor folosit. Si, avand in vedere gama larga de modele si marci, majoritatea profesionistilor din service-urile terte nu sunt prea dornici sa isi actualizeze competentele, mai ales ca standardele se schimba in mod regulat.

Daca reusiti sa gasiti tehnicianul potrivit, costurile de service vor creste vertiginos. Adaugati costul fortei de munca la pretul noului panou si veti avea de platit o factura consistenta.
Trimiterea televizorului la producator este o optiune, dar depinde de locul in care locuiti si de producatorul propriu-zis. Daca locuiti intr-un cartier relativ aglomerat si daca televizorul dvs. nu este de o marca obscura, o interventie la o firma de reparatie televizoare Suceava ar putea avea succesul dorit. In caz contrar, nu aveti noroc.

Pe langa costuri, luati in considerare si timpul si efortul necesar pentru procesul de inlocuire. Ai putea la fel de bine sa cumperi un televizor nou de la magazinul local.

Ce sa faci cu televizorul tau stricat?

Puteti lua in considerare posibilitatea de a va vinde televizorul cu ecranul stricat la fier vechi sau cuiva care are experienta necesara si este dispus sa repare unitatea si sa o foloseasca sau sa o revanda, sau puteti chiar sa va schimbati televizorul pentru unul nou la un comerciant. Cu toate acestea, nu toti comerciantii cu amanuntul vor fi dornici sa acorde o valoare televizorului dumneavoastra defect. Chiar daca o fac, pretul de schimb ar fi foarte mic.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *