Reparatii de aparate electrocasnice pe cont propriu?

Repararea unui aparat electrocasnice costa in medie 400 de lei pentru a plati un reparator profesionist. In functie de problema, reparatia poate costa chiar si pana la 1000 de lei. Aceste costuri se pot adauga pe parcursul anului daca nu sunteti atent.

Acest cost va poate determina sa luati in considerare repararea aparatelor electrocasnice atunci cand vine timpul sa remediati problemele care apar. Ar putea parea mai simplu si mai rentabil sa gestionati singur situatia.

Totusi, inainte de a lua aceasta decizie, asigurati-va ca intelegeti ce este de facut si ce nu trebuie facut in reparatiile pe cont propriu. Stiind la ce sa va asteptati va ajuta sa luati o decizie in cunostinta de cauza daca sa reparati aparatul singur, sa apelati la o companie de reparatii masini de spalat Targoviste, sau sa inlocuiti aparatul.

Merita?

Inainte de a va apuca de o reparatie pe cont propriu, e bine sa fiti sigur ca efortul merita timpul si banii dvs. E chiar indicat sa va faceti timp pentru a determina daca optiunea reparatiei efectuate de Dvs este mai buna decat un apel la un service, sau achizitia unui nou aparat.

Intretinerea tine departe reparatorul

Tineti pasul cu intretinerea electrocasnicelor din casa Dvs. Asigurati-va ca aparatele precum aragazul, frigiderul, masina de spalat si uscatorul sunt curate si functioneaza fara probleme, pentru a evita reparatiile costisitoare. Acest lucru va ajuta de asemenea sa nu pierdeti timp reparand problemele evitabile.

Nu ignorati pasii simpli pe care ii puteti lua pentru a tine pasul cu aceasta intretinere. Verificarile regulate se dovedesc necesare pentru a mentine durata de viata corespunzatoare a aparatelor dumneavoastra, la fel si mentinerea unui program adecvat de curatare.

Aparatele dumneavoastra vin cu instructiuni pentru a avea grija de aceasta intretinere regulata. Asigurati-va ca aveti acest lucru la indemana pentru a va asigura o ingrijire adecvata.

Nu va grabiti

Inainte sa cautati un specialist, verificati daca problema aparuta nu este una simpla. Asadar, testati lucrurile simple, cum ar fi controalele de temperatura in afara locului sau blocajele pe care le puteti gestiona fara alte miscari.

Nu demontati totul inainte de a face acest pas. Adesea, puteti evita mult timp si efort verificand aceste probleme simple. Chiar daca problema necesita mai mult, merita totusi timpul sa verificati lucrurile evidente.

Determinarea costurilor

Asigurati-va ca reparatia merita costul. Doriti sa determinati daca merita reparat, apoi daca este rentabil sa incercati reparatia pe cont propriu. De exemplu, daca uscatorul fumega sau compresorul frigiderului se opreste, clar nu merita sa faceti o reparatie pe cont propriu; ca sa nu mai mentionam ca e riscant pentru sanatate.

Nu va deranjati sa reparati aparatul daca costul unei reparatii este de 50% sau mai mult din costul unui aparat nou. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare costul timpului dvs. si instrumentele necesare pentru a finaliza reparatia.

Consideratii privind garantia

Verificati-va garantia inainte de a aborda reparatia. Determinati daca aparatul dvs. are in continuare acoperire in temeiul garantiei oferite.

Nu efectuati singur reparatia daca aparatul are inca o garantie. Este important sa respectati toate cerintele de garantie pentru a va asigura ca nu anulati garantia oferita. Aceasta include intoarcerea aparatului pentru reparatii, asa cum este specificat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *